Fettfasta

Idag planerar jag inför veckan då jag tänkt börja med Martinas fettfasta. Ett sätt att gå in i ketos med raketfart! Jag får äta obegränsad mängd av livsmedel som till största delen består av fett, dvs. smör, kokosfett, grädde, majonnäs, creme fraiche och ägg. Martina har i sin bok Fettfrälst! varit generös nog att ge förslag på vad man kan äta under dagarna, däribland fettkaffe, kokospudding, ketobollar m.m. Jag kommer experimentera lite och se om jag kan göra om hennes Paleo Colada till en Paleo Chai, där jag kokar upp den hårdnade kokosen med hemkokt chaite istället för bara vatten, tror det kan bli en hit!

5 Kommentarer

 1. Hej! Är lite nyfiken om du ammar eran lilla Ester? Var själv ganska feg att ”experimentera” när jag ammade.
  Tack för en bra blogg!

  Svara
 2. Hej Malin!
  Ja jag ammar henne fullt. Jag har varit försikig med att experimentera jag med och kommer givetvis att backa om det påverkar amningen negativt. Dock är det inte frågan om något kaloriunderskott, bara att all energi kommer från fett några dagar för att sedan gå över på LCHF-kost och bibehålla ketosen.

  Svara
 3. Låter jättespännande! Är så härligt att folk inte är rädd för fett längre! Ska bli spännade att höra utvärdering från dig!

  Svara
 4. När du äter LHCF, har du ätardagar då? Har dividerat lite med en vän om detta nämligen, i mina öron låter det ju som att en får starta om då efter varje ätardag och att svullai kolhydrater är en jättedålig idé ihop med LCHF? Eller? Jag är inte antiLCHF, men äter inte så själv och är därmed inte så insatt.

  Svara
  • Hej Alex!
   De största fördelarna med LCHF när det kommer till fettförbränning får man vid ketos och ketosen bryts när du äter för mycket kolhydrater. Hur mcyket kolhydrater man kan ”fuska” med är individuellt, ju större du är desto mer kan du äta utan att bryta ketosen. Att ha ätardagar med kolhydrater är ingen bra idé på LCHF med andra ord.

   Svara

Trackbacks/Pingbacks

 1. Årets sammanfattning – del 1 | Feed to Post Demo Site - […] läser Martinas ”Fettfrälst” men klarar inte av att ”fettbomba” enligt hennes rekommendation för att snabbt […]

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *