Hälsofrukost: bovetegröt med doft av kokos

Fixar och trixar i det veganska köket här hemma, jag har nämligen köpt och inspirerats av en ny kokbok jag fått rekommenderad. Författaren har obotlig cancer, men lever ett helt normalt liv genom att ta hand om sin kropp och äta nyttigt. Helt underbara har recepten varit hittills! Jag startar numera dagen med en härlig grönsaksjuice (i min nya juicer!) och till detta har jag bl.a. provat en underbar bovetegröt.

Crazy-Sexy-Kitchen

Kokboken heter Crazy Sexy Kitchen, och författaren är Kris Carr tillsammans med mästerkocken Chad Sarno. Kan varmt rekommenderas!

Dagens juice

1 stjälk selleri
1/2 fänkål
1 grönt äpple
1 päron
1/4 citron
1,5 cm ingefära
En näve spenat

Bovetegröt med smak av kokos och mango (2 portioner)

I boken används amerikanska måttenheter, jag har en sådan måttsats hemma, men för er som inte har det så har jag ”översatt” till våra vanliga svenska mått.

1/2 cup helt bovete (=1,2 dl)
3/4 cups mandelmjölk (=1,8 dl)
6 ounce kokosmjölk (170 g)
1 1/2 msk agave (fungerar även med honung eller annat sötningsmedel)
1/2 tsk vaniljextrakt (flytande, eller kör på vaniljpulver)
1/2 cup mango (=1,2 dl) (jag tillsatte även hallon)

bovetegröt

Koka upp bovete med kokosmjölk, mandelmjölk, agave och vaniljextrakt. Låt sjuda på svag värme tills vätskan absorberats (hade inte koll på tiden, men ca 30 minuter). Rör ner tärnad mango och servera med mandelmjölk.

2 Kommentarer

 1. hejsan!
  Hitatde bovetegröten här hos dig och jag är frälst. Jag tycker havregrynsgröt är fruktansvärt äckligt och har haft svårt att hitta en bra frukost men nu är bovetegröt en del av min nya rutin och jag tycker det är GOTT :D
  Gör min på soyadryck med banan lite frön och nått bär :) ska testa med mango också :D
  tycker bananen ger en perfekt sötma.

  Svara
  • Eller hur? Den är helt fantastisk denna gröten. Banan och mango är ju söta båda två, så de passar perfekt :)

   Svara

Trackbacks/Pingbacks

 1. Utflykt och korvgrillning | kostschema.com - […] kokade jag min ljuvliga bovetegröt med kokos och mandelmjölk, mango till det. Ester fick samma till frukost, eftersom den…
 2. Nyttig mat för barn | kostschema.com - […] Gröt är ofta den första maten din bebis får prova på, ofta är det väldigt populärt dessutom. Den industriproducerade…
 3. Helgens gott-gott | kostschema.com - […] Fröbröd – Bananglass med mandelsmör och cacaonibs – Bovetegröt med kokos och mango – Hasselnötssmör med kakao (hemgjord […]

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *