Sponsrad video ”Alkohol och träning”


 
När jag var yngre, mellan 18-23 år, hade jag aldrig kunnat tänka mig att utesluta alkohol helt ur mitt liv, oavsett hur intresserad jag var av hälsa och träning. Jag planerade helt enkelt träningspassen så att jag hade ”vilodag” dagen efter en utekväll. Sedan hade man ju lite dåligt samvete, ”har jag förstört träningen nu?”. För dig som känner igen dig kan det vara skönt att läsa den vetenskapliga information som Systembolaget tagit fram.

Idag dricker jag allt mer sällan, en mysig kväll i soffan framför en bra film står alltid högre på listan än en utekväll med alkohol. När jag dricker är det på bjudmiddagar för att jag tycker att det är gott, ett glas vin, bubbel eller en kall öl. Jag blir nästan aldrig berusad, jag har ju barn att ta hand om. Ska jag vara ärlig ogillar jag känslan av att vara berusad, jag uppskattar känslan efter ett glas vin, men steget efter det är obehaglig. Jag vet att jag skulle kunna leva helt utan alkohol i mitt liv, men väljer ändå att inkludera det i måttliga mängder.

Vad som var nytt för mig var att man inte behöver ställa in träningen bara för att man tagit ett glas tidigare på dagen. Det har hänt, under en solig sommardag, att jag blivit erbjuden en drink eller en öl och inte kunnat motstå erbjudandet. Jag har då ställt in min planerade träning och tänkt att det går ju inte att träna med alkohol i kroppen. Men, det är alltså inte hela sanningen, träning är alltid bättre än ingen träning. Man lär så länge man lever. Tack Systembolaget för vetenskaplig och bra information!

I samarbete med Systembolaget.

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *