Tacksamhet över den svenska vården

I förra veckan fick jag mig en tankeställare. Vi har det så fantastiskt bra i Sverige, det är en självklarhet att vi har bra vård tillgängligt dygnet runt.
 
den svenska vården
 
Tänk att vara gravid och vara osäker på om du kommer få hjälp med förlossningen, rädd för din egen hälsa och för barnet.
 
För en vecka sedan träffade jag en man, Rebu. Uppväxt i Kongo från vilket han flydde med sin familj som 17-åring. Med en stark längtan över att bidra med något betydande gott för sitt hemland. Tillsammans med sin mor återvände han till Kongo för att ta reda på hur han kunde hjälpa till. Vården visade sig vara ett stort problem, framförallt den undermåliga mödravården smärtade att se. Under 2 år har han drivit ett fantastiskt projekt där han involverat lokalbefolkningen, skapat jobb och försörjning, byggt upp en klinik för mödravård och förlossning. 
 
Tänk vad en enskild människa kan göra skillnad, på riktigt, för så många!
 
Tillbaka till Sverige. Jag är så tacksam över att jag har bra vård tillgängligt. Saker jag uppskattar på min vårdcentral har med tillgängligheten att göra: 
 
  • De svarar snabbt i telefon, tror jag väntat max 2 min innan de svarat.
  • Öppettider och möjlighet att boka online.
  • Drop-in varje dag.
  • Samarbete med annan vårdcentral om vård behövs under helgen.
  • Sen får vi inte glömma rådgivningen på 1177, hur bra?

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *